Ervaring Stage: Saskia Eggels

Mijn naam is Saskia, derdejaars studente Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool in Venlo. Voor mijn binnenlandse onderzoeksstage ben ik in contact gekomen met het onderzoeksbedrijf Botany. Wat mij binnen dit bedrijf interesseerde was de diversiteit op onderzoeksgebied in de plantensector.

 

Tijdens mijn stageperiode heb ik onderzoek gedaan naar het plaaginsect witte vlieg. Voor de tuin- en landbouwsector is het belangrijk om dit plaaginsect te onderzoeken, omdat het veel schade aan gewassen kan veroorzaken. Botany doet onderzoek en brengt in kaart welk bestrijdingsmiddel het beste toegepast kan worden. Verder heb ik me bezig gehouden met het onderzoeken van een pre-test waarmee de werking van biologische bestrijdingsmiddelen vastgesteld kan worden. De verkregen resultaten heb ik uitgewerkt in een onderzoeksverslag en toegelicht aan de betrokkenen. Andere werkzaamheden die ik binnen het bedrijf uitgevoerd heb, zijn onder andere het opstarten en afronden van projecten in de kassen en klimaatcellen, het beoordelen van proeven en algemene gewaswerkzaamheden.

 

Als stagiaire was het belangrijk mij flexibel op te kunnen stellen. Ook zelfstandig werken en eigen initiatieven nemen werd door het bedrijf gewaardeerd. Persoonlijk vond ik deze manier van werken erg prettig. Verder heeft de werksfeer, de afwisseling in werkzaamheden, de diversiteit aan onderzoeken, de behulpzaamheid van de collega’s en de leerzame momenten ervoor gezorgd dat ik een erg prettige stageperiode heb gehad. Voor een stagiaire die verdieping zoekt in de plantensector is Botany zeker een geschikt bedrijf.